Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuwe website over homoseksualiteit en christen-zijn

Verscheurd wil christenen aanmoedigen en helpen het gesprek aan te gaan

in Nieuws

Afgelopen voorjaar bracht uitgeverij Ark Media het boek Verscheurd van Justin Lee uit. Een boek waarin Lee vertelt hoe hij als jonge christen ontdekt dat hij homoseksueel is. Sinds kort is ook de website van het boek online gegaan waarin mensen informatie kunnen vinden over dit onderwerp.

De website Verscheurd richt zich niet op een beperkte doelgroep, maar op alle christenen die te maken hebben met dit onderwerp. De website is niet vanuit één standpunt opgezet. Zij wil juist verbinding brengen tussen christenen met uiteenlopende standpunten en visies over homoseksualiteit/seksuele diversiteit.

Openheid
De website verscheurd.nl is een initiatief van een kleine groep mensen die naar aanleiding van het verschijnen van het boek van Lee bijeenkwam om iets te doen met zijn informatie. In zijn boek roept Justin Lee op tot openheid tot het bestrijden van veroordelen met goede informatie en tot het werken aan verbinding tussen christenen met verschillende overtuigingen. 

Verschillende standpunten
Er is in Nederland een grote kloof tussen christenen met verschillende standpunten met betrekking tot homoseksualiteit.Verscheurd.nl wil verbindend werken en ruimte geven aan alle twijfels en vragen die het onderwerp oproept. Zij wil christenen toerusten bij het omgaan met deze thematiek en aanmoedigen homoseksualiteit en seksuele diversiteit in elk geval bespreekbaar te maken. Dit alles door middel van de website, maar ook door het ontwikkelen van materialen en activiteiten. Verscheurd.nl zal de komende maanden worden uitgebreid.

Bron: Ark Media

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Held of ketter? Omstreden theoloog Rob Bell centraal in nieuwe docu

Held of ketter? Omstreden theoloog Rob Bell centraal in nieuwe docu

Bekijk hier de trailer van 'The Heretic' (De Ketter)

Gert-Jan Schaap

christelijke...
Priester geeft paus boek over homo's

Priester geeft paus boek over homo's

De Nederlandse priester Pierre Valkering biedt paus Franciscus vandaag in het Vaticaan een boek over homoseksualiteit aan. Dat meldde de regionale...

paus
'Oké, ik ben dus homo!'

'Oké, ik ben dus homo!'

Herman van Wijngaarden schrijft boek voor homo- en heteroseksuele jongeren

homoseksualiteit...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips