Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Lichten Dom van Keulen uitgeschakeld vanwege Pegida

De kerk wil geen decor worden van een evenement dat vreemdelingenhaat bevordert

in Christelijk Nieuws

In Keulen wil het kerkbestuur maandagavond de lichten van de katholieke kerk de Dom uitschakelen tussen 18:30 en 21:00 vanwege een betoging van de Keulse tak van Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland (Pegida). Over dit plan zijn hevige discussies losgebarsten.

De kerk wil niet het decor worden van een evenement waar vreemdelingenhaat wordt bevorderd. Pegida is een Anti-Islambeweging die met de week groter wordt. De demonstraties begonnen elf weken geleden met betogingen waar 500 mensen op af kwamen. Inmiddels trekken de betogingen ruim 10.000 demonstranten.

Meest bezochte monument

De Dom van Keulen, het meest bezochte monument van Duitsland, wordt normaal door veel lampen verlicht als het donker is. Op sociale media geven sommige Keulenaren aan blij te zijn met het gebaar van het kerkbestuur dat volgens hen past bij de tolerante traditie van het Rijnland. Aanhangers van Pegida daarentegen stellen dat hun beweging in de media ten onrechte als racistisch wordt afgeschilderd.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons