Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Joodse cartoonist tekent tegen christenvervolging

“Er vindt een etnische zuivering plaats in het Midden-Oosten”

in Nieuws

De Joodse cartoonist Yaakov Kirschen die in zijn getekende strijd tegen het antisemitisme zelfs The Wall Street Journal en The New York Times haalde, richt zijn pijlen nu op de christenvervolging in het Midden-Oosten. Dit vertelt hij in een interview met CBN News.

Kirschen omschrijft de christenvervolging als één van de ergste huidige problemen in de wereld. “Hele christelijke gemeenschappen worden afgeslacht, vermoord en verdreven. Er vindt een etnische zuivering plaats in het Midden-Oosten, met als doel het wegvagen van het christendom en westerse leiders kijken zomaar de andere kant op.” Hij noemt het een holocaust tegen de christenen in het Midden-Oosten.
 
Terug vechten
En Yaakov Kirschen is vast besloten iets te doen tegen deze holocaust. Daarom is hij op internet een actie begonnen om de steun aan deze christenen te bundelen. “Het is buitengewoon raar dat kerken zich er niet over uitspreken, politici zich er niet duidelijk over uitspreken, dat er geen demonstraties zijn op straat. Wij, de mensen, moeten vechten tegen deze herhaling van de geschiedenis, als onze leiders dat niet doen.”

Kirschens oproep: “Help ons strijden tegen het antisemitisme en het lot dat de christenen te wachten staat in het Midden-Oosten.” Zo maakt de kunstenaar duidelijk dat deze twee beladen onderwerpen volgens hem op een bepaalde manier met elkaar zijn verbonden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
3000 joden en moslims zingen samen

3000 joden en moslims zingen samen

Indrukwekkende video uit Haifa

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans