Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dominees VS bieden zichzelf aan als schietschijf

“Agenten, mij is geleerd dat ik niet bang voor jullie hoef te zijn”

in Christelijk Nieuws

De politie van Noord-Miami in Florida gebruikt ‘mugshots’ van donkere criminelen als schietschijf tijdens schietoefeningen. Na dit gehoord te hebben besloot aantal Lutherse geestelijken om hun eigen foto’s op te sturen naar het desbetreffende politiebureau.

Al snel volgden meerdere geestelijken in de Verenigde Staten dit voorbeeld. Door heel het land steunen mensen met verschillende religieuze achtergronden de beweging. Honderden plaatsten een foto van 'zichzelf als schietschijf' op social media met de hashtag #UseMeInstead.

Zo reageert een Amerikaanse dominee: “Politie agenten, als een blanke man is mij geleerd dat ik niet bang hoef te zijn voor jullie. #UseMeInstead. Alsjeblieft.” Met een foto daarbij een foto van de man.

Een dominee uit Chicago tweet ook een foto van zichzelf en vraagt de politie die foto te gebruiken in plaats van mugshots van donkere jongeren.

Bron: Cvandaag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

evangelische kerk| Spaanse evangelische kerk groeide fors in 2018

Kerksluitingen voor Mormonen en Jehova's Getuigen

Nashville-verklaring regenboogkaarsjes

Nashville-verklaring| Veel discussie over Nashville-verklaring

'Dit document brengt ongetwijfeld diepe verdeeldheid'

Miriam Duijf

6 January 2019
Van Bonifatius tot ontkerkelijking

kerk| Van Bonifatius tot ontkerkelijking

Download hier de tijdlijn