Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen in Pakistan doelwit Charlie Hebdo-protest

Honderden studenten bestormen een school naar aanleiding van een cartoon

in Nieuws

Honderden Pakistaanse studenten die protesteerden tegen Charlie Hebdo voor het publiceren van een cartoon, hebben dinsdag een christelijke school in het noord-westen van Pakistan bestormd. De studenten eisten dat de school gesloten wordt.

Vier studenten raakten gewond toen de protesteerders de Panel High School binnenstormden, meldt DNA Inda. Een getuige vertelde dat het ging om 300 protesteerders, waarvan sommigen wapens bij zich droegen. Ze wisten de poorten te openen en de school binnen te stormen.

De getuige zag dat spullen werden gesloopt en dat de bestormers eisten dat de school zou sluiten. Mehtab Abbasi, gouverneur van de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, regelde direct een ontmoeting van christelijke leiders. De politie meldt dat er stappen worden genomen om de veiligheid te herstellen, en dat de school vandaag weer heropend wordt.

De studenten protesteerden tegen een cartoon van Charlie Hebdo die beledigend zou zijn richting de islam. De cartoon was opnieuw gepubliceerd, na de terroristische aanslag op de satirische krant. De cartoons van Charlie Hebdo hebben al vele protesten veroorzaakt in Pakistan.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over