Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen in Aleppo kritisch op het Westen

Angst voor de opmars van IS neemt toe

in Nieuws

Antoine Audo is de katholieke aarstbisschop van Aleppo, de grootste stad van Syrië. Hij heeft zich kritisch geuit op het Westen, omdat hij vindt dat er te laat is gereageerd op de opmars van IS in Syrië en Irak. De aartsbisschop krijgt hierin bijval van de Chaldeeuwse hulpbisschop Schlemon Warduni van Bagdad.

“Een sneller optreden had belet dat de jihadisten een dergelijke opmars zouden maken”, lieten beide mannen weten tijdens een overleg van Caritas Internationalis in Rome. Gesproken wordt van een catastrofe voor christenen in Irak, sinds de val van Mosul. Christenen in Aleppo zijn bang dat ze het volgende doelwit zijn, meldt Kerknet.

“Officieel vraagt de Kerk dat christenen hun thuis niet verlaten”, zegt Aartsbisschop Antoine Audo. “Maar persoonlijk kan ik niemand verplichten ter plaatse te blijven. De helft van de christenen is nu al Syrië uitgevlucht.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
3000 joden en moslims zingen samen

3000 joden en moslims zingen samen

Indrukwekkende video uit Haifa

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans