Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

‘Christen moet niet met Pegida meelopen’

Duitse Evangelische Alliantie: christenen moeten niet demonstreren tegen islamisering

in Christelijk Nieuws

Michael Diener, voorzitter van de Duitse Evangelische Alliantie, vindt dat christenen niet deel moeten nemen aan de demonstraties van Pegida tegen de islamisering van Europa.

Elke maandag wordt door Pegida in enkele Duitse steden gedemonstreerd tegen de islam. Michael Diener kan zich niet vinden in de wijze waarop Pegida inspeelt op de onrust en angst onder de bevolking. “We moeten de bezorgdheid van de mensen serieus nemen, maar we kunnen als christenen onmogelijk samen met extreem rechts de straat op gaan", zegt Diener tegen het christelijke tijdschrift Pro.

Tegelijkertijd wil Diener niet ongenuanceerd over Pegida oordelen. “Het is oneerlijk om alle mensen die in de demonstraties meelopen als nazi’s weg te zetten”, zegt Diener, die niettemin wel vreemdelingenhaat constateert bij Pegida. “Het is ook niet legitiem om de angsten van deze mensen weg te wuiven.” Toch benadrukt Diener bovenal dat niet elke moslim een terrorist is. “We kunnen de strijd tegen de gewelddadige islam alleen winnen als we optrekken met de gematigde moslims in ons land.”

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons