Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christen geschorst na gebed voor moslima

"Ik heb niet gezegd dat mijn geloof de enige weg is."

in Geloven

Een christelijke verpleegkundige uit Groot-Brittannië is geschorst nadat ze een gebed uitsprak voor een moslima. Victoria Wasteney bad voor haar islamitische collega Enya Newaz in verband met haar gezondheidsproblemen. Victoria wordt beschuldigd van een bekeringspoging en is door het ziekenhuis in Londen voorlopig geschorst, meldt The Telegraph.

Oprecht gebaar
Het was naar eigen zeggen goed bedoeld en een oprecht gebaar om haar onrustige collega te ondersteunen. Victoria legde haar hand op de knie van haar vriendin Enya. Nadat ze vroeg of ze mocht bidden, zei Victoria: "God, ik vertrouw erop dat U haar rust, vrede en genezing zal geven." Nadat Enya een klacht indiende, werd de christen geschorst. Enya zou hebben beweerd dat dit een poging was om haar te bekeren. Victoria denkt dat zij onder druk is gezet voordat ze deze klacht indiende. Victoria ontkent de beweringen: "We bespraken onze overtuigingen, maar ik heb zeker niet gezegd dat mijn geloof de enige weg is."

Lees verder op cip.nl

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan