Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Algerijnse christenen opgepakt om Bijbel

"Opzettelijke poging om christenen te intimideren"

in Christelijk Nieuws

Twee jonge Algerijnse christenen zijn onlangs verhoord omdat zij een Bijbel bij zich hadden. Dit gebeurde op het vliegveld in Oran, 400 kilometer ten westen van de hoofdstad Algiers.

Politieagenten vonden in de bagage van beide jongemannen een bijbel. "De twee waren op het vliegveld Ahmed Ben Bella Oran voor een vlucht naar een buurland. Aangezien zij beiden een Bijbel bij zich hadden, werden zij allebei meegenomen door de politie, die hen onderwierp aan een lang verhoor. Alle vragen draaiden uit op de redenen die hen van religie hadden doen veranderen", vertelt Kader, leider van een evangelische gemeente in Oran.

Na een lang verhoor mochten de twee aan boord van het vliegtuig. Kader vertelt dat het verhoor onderdeel is van "een opzettelijke poging om christenen te intimideren" in Algerije. "Deze ondervraging is oneerlijk en in strijd met de wet", zegt hij. Kader verwijst naar artikel 9 van de Algerijnse grondwet die vrijheid van godsdienst garandeert.

Volgens Kader is het in Algerije bij wet verboden dat moslims zich bekeren en om christelijke boeken te verspreiden, maar wordt het persoonlijk in bezit zijn van een bijbel niet veroordeeld. "Ondanks dit staan de politieagenten en douanebeambten zichzelf toe om christenen te bevragen over hun persoonlijk geloof, eenvoudigweg omdat zij een bijbel met zich meedragen."

Algerije staat op plaats 34 op de Ranglijst Christenvervolging.

Bron: Open Doors / Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons