Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wat volg jij: gevoel of de bijbel?

EO-symposium over ethische keuzes bij afscheid Ad de Boer

Samenwonen, homoseksualiteit, euthanasie, de vrouw in het ambt; een deel van de christenen vindt dat deze praktijken lijnrecht tegenover Gods Woord staan. Maar, zo wordt gezegd, onder invloed van de tijdgeest en persoonlijke ervaringen schuiven deze opvattingen onder christenen. Want 'het moet wel goed voelen’.

Ad de Boer
Het mini-symposium is ter ere van het afscheid van Ad de Boer als voorzitter van de Raad van Toezicht en de Ledenraad van de EO. Daarvoor heeft Ad de Boer lange tijd in de directie van de EO gezeten. In totaal was hij meer dan 40 jaar actief voor de EO. Als geen ander heeft Ad de Boer zich met hart en ziel ingezet voor de EO en voor de boodschap die de EO wil uitdragen. 

 

Geschreven door:

Andries Knevel

Theoloog en schrijver

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Jaarquiz: Dit was 2016!

Jaarquiz: Dit was 2016!

Het jaar in twintig uitspraken

politiek en...
'Zonder Gods Geest ben ik drie keer niks'

'Zonder Gods Geest ben ik drie keer niks'

"Als de Here God mij vandaag thuishaalt, is dat prima," zegt Henk Binnendijk, die deze maand 80 hoopt te worden. "Al blijf ik liever nog een poosje...

Het vers van de steen

Het vers van de steen

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips