Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Voorganger Rob Bell nieuwe opvolger Dr.Phil

"De hel bestaat niet"

in Nieuws

De Amerikaanse dominee Rob Bell presenteert vanaf december een programma op de zender OWN van Oprah Winfrey. Rob Bell praat over vergeving, rust vinden en zorgen voor de armen en zwakken.

Volgens dagblad Trouw vinden theologen in Amerika de manier waarop Rob Bell predikt ‘te zoet’. Bell spreekt namelijk nooit over het gevaar van de duivel. Toch groeide Bell in de afgelopen jaren uit tot één van de populairste voorgangers van het land.

Tweestrijd
In christelijk Amerika zijn de meningen verspreid over Bell. Zijn preek- en schrijfstijl past binnen het traditionele evangelische christendom en zijn manier van preken is aanstekelijk maar tegelijkertijd jaagt hij conservatieve christenen tegen zich in het harnas.

Hel bestaat niet
Met zijn uitspraak: ‘Er is geen plaats waar zondige mensen eeuwig moeten boeten’, veroorzaakte hij veel opschudding. Critici zien hem sindsdien als een dwaalleraar. Zij redeneren dat er zonder hel geen duivel is, zonder duivel geen verlossing en zonder verlossing geen Jezus.

Samenwerken met Oprah
Twee jaar geleden is Rob Bell verhuist naar Los Angeles. Inmiddels is duidelijk dat hij samen gaat werken met Oprah Winfrey, die gestopt is met haar dagelijkse talkshow. Hij zal iedere zondagavond een talkshow gaan presenteren op Oprah’s zender OWN.

The Rob Bell Show Premieres on OWN | The Rob Bell Show | Oprah Winfrey Network

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Martien Timmer te gast in 'Onderweg’

Martien Timmer te gast in 'Onderweg’

'Ik geef mezelf een 9 voor geluk'

leef je geloof 26 mei 2018
Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Onderzoek Evangelische Hogeschool geeft inkijk in jongerencultuur

christelijke... 9 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’