Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Trideo nieuw katholiek platform

Trideo opvolger RKK

in Mediatips

Donderdag 4 december is het nieuwe katholieke mediaplatform Trideo online gegaan. Het mediaplatform zit nog in de proeffase en wil met korte videoproducties de katholieke omroep RKK gaan opvolgen. “Door het platform willen we meer de dialoog met de samenleving aangaan”, aldus mediapriester Roderick Vonhögen.

Roderick Vonhögen, mediadeskundige Robin Effing en manager Olaf Bruggeling hebben Trideo opgericht. Het idee ontstond toen anderhalf jaar geleden bekend werd dat RKK eind 2015 door het kabinet wegbezuinigd zou worden. RKK zal nu alleen nog de Heilige Mis en het geloofsgesprek gaan uitzenden op televisie.

Katholiek 24/7
In februari 2013 was aangekondigd dat Katholiek 24/7 de opvolger zou worden van RKK. “Hierin gaat het niet om actueel nieuws zoals anderen dat al brengen, maar om de actualiteit van het geloof”, aldus Vönhogen. Katholiek 24/7 wordt nu een onderdeel van Trideo.

Katholieke achterban
Trideo zal filmpjes gaan maken voor de katholieke achterban, maar ook video’s gaan produceren die zich richten op een breder publiek. Dit zegt het Katholiek Nieuwsblad. “Met de video’s voor breder publiek gaan we ons richten op evangelisatie”, zegt Vonhögen. Hij hoopt op veel steun en feedback van mensen, zodat het nieuwe platform kan groeien.

Budget
Voor het mediaplatform is een microbudget beschikbaar gesteld door particuliere investeerders. Vonhögen hoopt dat bezoekers op termijn bereid zijn een eigen financiële bijdrage te leveren. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

jodendom
Anton de Wit (38) hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad

Anton de Wit (38) hoofdredacteur Katholiek Nieuwsblad

Blogger van EO.nl/geloven gaat een krant leiden

Anton de Wit

katholieke kerk
‘Met deze glossy geven we Luther terug aan het volk’

‘Met deze glossy geven we Luther terug aan het volk’

Bijna in de boekhandel: luxe magazine over reformator

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans