Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus tevreden over band tussen katholieke en lutherse kerk

“De Reformatie herdenking mag niet triomfalistisch zijn”

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zijn tevredenheid uitgesproken over de ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar in de band tussen katholieke en lutherse kerken in Duitsland. “Het blijven streven naar eenheid vormt een stevig fundament voor een oprechte vriendschap”, aldus de Paus.

In 2017 wordt de vijfhonderdste verjaardag van de Reformatie herdacht. Maar die viering mag niet triomfalistisch zijn, zo zegt de paus. “De Reformatieherdenking moet een gemeenschappelijke belijdenis zijn van de ene, drievuldige God en een gelegenheid om Jezus Christus vergiffenis te vragen voor elkaars fouten en vergissingen.”
 
“Ondanks de theologische verschillen over vele geloofsvragen, moeten wij vandaag erkennen dat de theologische dialoog niet kan worden gescheiden van de realiteit en het leven van onze kerken.” Daarbij vestigde de paus de aandacht op het toenemende belang van de vragen met betrekking tot de waardigheid van de menselijke persoon, het einde van het leven en de aanvallen op het huwelijk en het gezin. Volgens paus Franciscus zou het een zonde zijn als er over deze vragen nieuwe levensbeschouwelijke meningsverschillen zouden ontstaan.
 
Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

katholieke kerk 27 juni 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’