Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Oorlog in Syrië: "Raket landde vlak naast de kerk"

God beschermt christenen in Syrië nog elke dag

in Nieuws

In Syrië woedt al meer dan drieënhalf jaar een bloedige en vernietigende oorlog. Ongeveer veertig procent van de 1,8 miljoen christenen in Syrië zijn inmiddels uit het land gevlucht vanwege de dreigende situatie. Er blijven echter ook veel christenen om tot steun te zijn voor anderen en om kerken en vluchtelingen te helpen. Pastor Samuel bericht Open Doors wekelijks over de strijd tegen deze oorlog.

“Afgelopen zaterdag zat ik voor een overleg in kantoor toen ik een geluid hoorde. Ik ging naar beneden en schrok. Tegen de kerkmuur lag een raket en hij was nog niet geëxplodeerd. Buren en omstanders zeiden gelijk dat dit een wonder van God is. God heeft ons bewaard. Als de raket ontploft was, was het hele kerkgebouw weggeweest.“ De wonderen van God worden dagelijks nog gemerkt en gevoeld.

Weer een explosie
“De volgende morgen klonk er vlakbij weer het geluid van een explosie. Weer loopt de kerk geen schade op. Wat was er gebeurd als de raketten tijdens de dienst de kerk geraakt hadden?” Op die momenten merkt de pastor dat God niet ver weg is en de christenen beschermt. “Een paar uur later is er een explosie op 200 meter afstand. Ook nu zijn alle gemeenteleden veilig thuis.”

Lees verder op de website van Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk
God en het lijden

God en het lijden

Hoe ga je daar als christen mee om?

Auto’s weggeven om bezoekers te trekken? Deze kerk deed het

Auto’s weggeven om bezoekers te trekken? Deze kerk deed het

Want, zegt de voorganger: "Gods liefde is onvoorwaardelijk"

Gert-Jan Schaap

kerk