Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Oorlog in Syrië: "Raket landde vlak naast de kerk"

God beschermt christenen in Syrië nog elke dag

in Christelijk Nieuws

In Syrië woedt al meer dan drieënhalf jaar een bloedige en vernietigende oorlog. Ongeveer veertig procent van de 1,8 miljoen christenen in Syrië zijn inmiddels uit het land gevlucht vanwege de dreigende situatie. Er blijven echter ook veel christenen om tot steun te zijn voor anderen en om kerken en vluchtelingen te helpen. Pastor Samuel bericht Open Doors wekelijks over de strijd tegen deze oorlog.

“Afgelopen zaterdag zat ik voor een overleg in kantoor toen ik een geluid hoorde. Ik ging naar beneden en schrok. Tegen de kerkmuur lag een raket en hij was nog niet geëxplodeerd. Buren en omstanders zeiden gelijk dat dit een wonder van God is. God heeft ons bewaard. Als de raket ontploft was, was het hele kerkgebouw weggeweest.“ De wonderen van God worden dagelijks nog gemerkt en gevoeld.

Weer een explosie
“De volgende morgen klonk er vlakbij weer het geluid van een explosie. Weer loopt de kerk geen schade op. Wat was er gebeurd als de raketten tijdens de dienst de kerk geraakt hadden?” Op die momenten merkt de pastor dat God niet ver weg is en de christenen beschermt. “Een paar uur later is er een explosie op 200 meter afstand. Ook nu zijn alle gemeenteleden veilig thuis.”

Lees verder op de website van Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis challenge over het horen van Gods stem

christelijke boeken| Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 October 2018
Groot nieuws: een nieuw godsargument!

christelijke filosofie| Groot nieuws: een nieuw godsargument!

'Diverse ervaren filosofen bevestigen dat het argument zeer solide is'

Reinier Sonneveld

31 August 2018
Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

christelijke boeken| Alain Verheij is verslaafd aan verhalen vertellen

‘Theoloog des Twitterlands’ zoekt graag de spanning op

Reinald Molenaar