Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuwe straatnaam vanwege misbruik pastoor

Eerbetoon in vorm van straatnaam is niet langer gepast

in Christelijk Nieuws

In het Twentse dorp Haarle krijgt de 'Holtslagweg' een nieuwe naam, dit omdat de naamdrager zeker één jongen seksueel misbruikt heeft. Deze straat droeg de naam van de overleden pastor Theo Holtslag. Dit meldt het ND.

Gemeente Hellendoorn maakte de naamverandering bekend aan de bewoners van de Holtslagweg via een brief. Het aartsbisdom Utrecht heeft de klacht van het slachtoffer recent bevestigd, schrijft burgemeester Anneke Raven aan de bewoners. De historische vereniging is gevraagd een nieuwe straatnaam te verzinnen, omdat het eerbetoon aan de pastoor niet langer gepast is.

Theo Holtslag kwam in 1969 als pastoor naar Haarle. Hij overleed in 1989. Zijn voormalige parochie is ingelicht over het misbruik.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons