Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Irak: vast met kerst voor de terugkeer van christenen

Uit solidariteit en verbondenheid met de christenen in Irakese steden

in Nieuws

De Chaldeeuwse patriarch van Bagdad, Raphael Louis Sako, roept christenen op om op kerstavond te vasten, uit solidariteit en verbondenheid met de christenen uit de Ninevevallei en Mosul.

De Chaldeeuwse kerkleider vraagt christenen om te bidden voor de terugkeer van de vluchtelingen. "Er bestaan geen woorden voor wat deze mensen hebben meegemaakt en voor hun lijden. Hun kruis is bijzonder zwaar om te dragen."

De patriarch vestigt er de aandacht op dat 120.000 mensen toevlucht zochten in de regio van Erbil, "nadat zij als honden werden weggejaagd door de Islamitische Staat." De kerkleider had zijn gelovigen in een brief voor de advent ook al gevraagd om van 22 tot 24 december te vasten: "Wij vasten voor de bevrijding van Mosul en de dorpen in de Ninvevallei, het herstel van de vrede en veiligheid in deze gebieden en de terugkeer van vluchtelingen naar hun woningen, hun werk en hun scholen."


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom vieren we Kerst?

Waarom vieren we Kerst?

Alles over de geboorte van Jezus, Tweede Kerstdag en het ontstaan van het kerstpakket

Nathalie van 't Slot

'Erken dat de goede dingen een geschenk zijn'

'Erken dat de goede dingen een geschenk zijn'

Ernst-Jan Pfauth maakte een seculier 'Dankboek'

Sjoerd Wielenga

christelijke...
Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips