Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Grote schenking voor 'geloofscollectie' twee musea

Echtpaar investeert bewust in joods-christelijke erfgoed

in Nieuws

Museum Catharijneconvent in Utrecht en het Joods Historisch Museum in Amsterdam krijgen van een echtpaar een 'ruimhartige en genereuze' schenking.

(imported body)

De musea ontvangen het bedrag in gedeeltes. Om hoeveel geld het gaat, willen de musea in overleg met de schenkers niet zeggen.

Bovendien heeft het echtpaar in hun testament laten opnemen dat het grootste deel van hun erfenis na hun dood naar beide musea gaat. Die richten er een fonds van op.

Om hoeveel geld het gaat, willen de musea in overleg met de schenkers niet zeggen. Het bedrag maakt het mogelijk om de kennis over het joodse en het christelijke geloof uit te diepen en daar presentaties van in te richten.

Het echtpaar bezoekt de twee musea regelmatig. Ze vinden steun voor beide musea onontbeerlijk vanwege de afnemende kennis over het joods-christelijke erfgoed.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Is Europa nog veilig voor Joden?

jodendom| Is Europa nog veilig voor Joden?

Onderzoek: Joden in Europa krijgen vaker met antisemitisme te maken

11 December 2018
Joodse organisatie doet voorstellen tegen antisemitisme

jodendom| Joodse organisatie doet voorstellen tegen antisemitisme

‘Waarschuw in het Nieuwe Testament tegen antisemitische teksten’

29 November 2018
In België kunnen Joden nu koosjere whiskey drinken

jodendom| In België kunnen Joden nu koosjere whiskey drinken

Whiskey met een kasjroetstempel

15 November 2018