Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Geen kerst voor Sierra Leone

"Militairen zullen elke kerst en oud- en nieuw samenkomst stoppen"

in Nieuws

De regering in Sierra Leone heeft het vieren van kerst in het openbaar verboden, om zo een snelle verspreiding van het ebolavirus te voorkomen. Dit geldt ook voor oud en nieuw, meldt Christian Today.

“Er komen geen kerstvieringen en oud- en nieuw samenkomsten dit jaar”, aldus Palo Conteh, de minister van Defensie in Sierra Leone.  De minister wil zeker weten dat iedereen thuis is tijdens kerst en oud- en nieuw, zodat niemand besmet kan raken. “Er zullen tijdens kerst en oud- en nieuw militairen op straat lopen die elke samenkomst zullen stoppen.”

Families kunnen niet samenkomen
Er is ook een verbod om te reizen vanuit de hoofdstad van Sierra Leone: Freetown. De maatregel betekent dat families niet kunnen samenkomen. Openbare bijeenkomsten zijn als sinds juli verboden, maar deze extra maatregel zal gaan gelden vanaf 20 december. Dit zorgt er ook voor dat mensen niet naar de kerk kunnen met kerst. Hoewel Sierra Leone voor een groot deel bestaat uit moslims, wordt kerst meestal wel groot gevierd door het kleine christelijke deel.

Ebolavirus
Het dodelijke virus heeft in Sierra Leone, Guinee en Liberia al meer dan achttienduizend mensen besmet. Sierra Leone is het zwaarst getroffen land waar meer dan achtduizend inwoners zijn besmet met het virus en tweeduizend mensen zijn overleden.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Felix vierde Kerst in het diepste geheim

Felix vierde Kerst in het diepste geheim

'Er is altijd het gevaar van een politie-inval'

De Top 2000 in de Biblebelt

De Top 2000 in de Biblebelt

Hoe stemmen christenen?

Bart van Delen

Kerst 25 december 2017
Het Kerstlicht breekt door!

Het Kerstlicht breekt door!

De '90 seconden' van dominee Baardmans

Dominee Baardmans

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’