Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Desmond Tutu behandeld aan prostaatkanker

Nobelprijswinnaar leeft al 15 jaar met kanker

in Nieuws

De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu heeft zijn reisplannen voor de rest van het jaar afgezegd, omdat hij een nieuwe behandeling moet ondergaan vanwege prostaatkanker. Dat heeft zijn stichting dinsdag laten weten.

Desmond Tutu ontving in 1984 de Nobel Prijs voor de Vrede vanwege zijn strijd tegen de apartheid. Vanwege de behandeling kan Tutu ook niet aanwezig zijn bij een bijeenkomst van Nobelprijswinnaars in Rome deze week, liet zijn dochter en de directeur van de stichting weten. Een nieuwe medicatie moet “de kanker waar hij de afgelopen 15 jaar al mee leeft” in bedwang houden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Broodje Gezond: is eten van biologische groenten gezonder?

Maandag, 21.00 uur, NPO 3

gezondheid 5 uur geleden
Vooruitblik op Alpe d'HuZes: 'Opgeven is geen optie'

Vooruitblik op Alpe d'HuZes: 'Opgeven is geen optie'

Open Huis, 14.00 uur, NPO Radio 5

Bart van Delen

christelijke... 6 juni 2018
Marlijn Weerdenburg voert run 'Rennen tegen kanker' aan

Marlijn Weerdenburg voert run 'Rennen tegen kanker' aan

'Nederland staat op tegen kanker', dinsdag, 21.25 uur, NPO 1

Bart van Delen

gezondheid 29 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’