Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Desmond Tutu behandeld aan prostaatkanker

Nobelprijswinnaar leeft al 15 jaar met kanker

in Nieuws

De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu heeft zijn reisplannen voor de rest van het jaar afgezegd, omdat hij een nieuwe behandeling moet ondergaan vanwege prostaatkanker. Dat heeft zijn stichting dinsdag laten weten.

Desmond Tutu ontving in 1984 de Nobel Prijs voor de Vrede vanwege zijn strijd tegen de apartheid. Vanwege de behandeling kan Tutu ook niet aanwezig zijn bij een bijeenkomst van Nobelprijswinnaars in Rome deze week, liet zijn dochter en de directeur van de stichting weten. Een nieuwe medicatie moet “de kanker waar hij de afgelopen 15 jaar al mee leeft” in bedwang houden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Duizenden Congolese gelovigen mijden de kerk vanwege ebola

Duizenden Congolese gelovigen mijden de kerk vanwege ebola

Sommigen stellen hun huis als kerk open

19 september 2018
Moet ik mijn kind laten vaccineren?

Moet ik mijn kind laten vaccineren?

'Mijn kind werd doodziek van mazelen door een niet-ingeënt kind'

Miriam Duijf

16 september 2018
Stille verdriet van een miskraam

Het stille verdriet na een miskraam

Verlies waar (bijna) niemand over praat

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan