Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"De wereld heeft tederheid nodig"

Door de geboorte van Jezus is er licht in de wereld gekomen

in Geloven

Paus Franciscus heeft woensdag met de traditionele kerst mis in de Sint Pieterskerk in Vaticaanstad het startsein gegeven voor het christelijke kerstfeest. Duizenden gelovigen verzamelden zich in en rond de kerk om te luisteren naar het hoofd van de Rooms-Katholieke kerk.

De kerkvorst sprak onder andere over het licht dat over de wereld was gekomen door de geboorte van Jezus. ,,Hoe zeer heeft de wereld van vandaag tederheid nodig'', zei hij. Kinderen uit onder andere Italië, Zuid-Korea en de Filipijnen begeleidden de paus toen hij de kerk binnenkwam.

Donderdag zal Franciscus zijn kerstboodschap uitspreken en de zegen Urbi et Orbi (voor de stad en de wereld) uitspreken.

Bron: ANP / Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus tegen jongeren VS: ‘Jezus wacht op je’

Paus tegen jongeren VS: ‘Jezus wacht op je’

In de Amerikaanse hoofdstad Washington vond zaterdag de gebeds- en aanbiddingsbijeenkomst ‘Together 2016’ plaats. Paus Franciscus sprak hiervoor een...

paus
Tiener ervaart wonder na gebed paus

Tiener ervaart wonder na gebed paus

Verbetering in onverklaarbare ziekte 12-jarige Julia

paus
"Jezus ontvangen? Daar word je sterker van"

"Jezus ontvangen? Daar word je sterker van"

Paus Franciscus ontmoet scouts, Roma's en breekt lans voor vrouwen