Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Compassion zet groei door

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede.

in Nieuws

De christelijke organisatie Compassion is in het afgelopen jaar flink gegroeid. Dit blijkt uit het jaarverslag dat de ontwikkelingsorganisatie deze week publiceerde. De inkomsten stegen van bijna 13,9 miljoen euro in juli 2013 naar bijna zestien miljoen euro in juni 2014.

Directeur Jolanda Omvlee kijkt met veel dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. “De economische groei in Nederland laat nog op zich wachten, maar tegen de huidige trends in is Compassion weer gegroeid. We ervaren het als een rijke zegen van God dat Hij ons zo’n trouwe achterban heeft gegeven.”

Charity Navigator
Compassion International haalde in het afgelopen jaar voor de 13e keer de hoogst mogelijke beoordeling op het gebied van financiële integriteit. Compassion Nederland besteedde het afgelopen jaar 4,6% van de totale uitgaven aan fondsenwerving.

Meer gesponsorde kinderen
De organisatie groeide van 1 juli 2013 tot 30 juni 2014 van 33.466 naar 35.813 gesponsorde kinderen en van 184 naar 189 gesponsorde studenten.

Compassion
Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Dat doet zij door een uniek sponsorprogramma waarmee kinderen individueel worden geholpen zich gezond te ontwikkelen. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een lokale kerk met lokale medewerkers wordt uitgevoerd. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,6 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden ondersteund. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Directeur Present Nederland start gezinshuis

Directeur Present Nederland start gezinshuis

'Je hoeft geen heilige te zijn om actie te ondernemen'

Tirza van der Graaf

10 september 2018
Africa Mercy komt aan in Guinee

Grootste ziekenhuisschip Africa Mercy komt aan in Guinee

Mercy Ships biedt allerarmste Guineeërs gratis medische zorg

13 augustus 2018
Noodhulpactie na aardbevingen Lombok

Christelijke organisaties starten noodhulpactie voor Lombok

Duizenden bewoners getraumatiseerd en dakloos na 3 aardbevingen

10 augustus 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan