Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Café Lindt roept op tot gebed voor gegijzelden

"Onze gedachten en gebeden zijn bij de klanten en het personeel"

in Geloven

Sinds vanochtend kwart voor tien (plaatselijke tijd) is er een gijzeling bezig in Sydney. Een gewapende man heeft daar een tiental personeelsleden en ongeveer dertig klanten gegijzeld in café Lindt. Op Facebook roept het café op om te bidden voor alle mensen die betrokken zijn bij de gijzeling.

Lindt Australië heeft via Facebook iedereen bedankt voor de steun en opgeroepen tot gebed: “We maken ons grote zorgen over dit ernstige incident en onze gedachten en gebeden zijn bij het personeel, de klanten en al hun vrienden en familie.” In heel de wereld wordt er gebeden voor de gegijzelden, blijkt uit de vele reacties op Facebook.

Ontsnapt
De gegijzelden zitten al lange tijd opgesloten in het café. Soms worden ze verzocht voor de muur te staan en zo te functioneren als schild voor de schutter. Vijf mensen zijn al ontsnapt uit het café. Vanochtend rond 06:00 Nederlandse tijd kwamen drie gegijzelden naar buiten. Een uur later kwamen twee personeelsleden van het café naar buiten. Het is niet duidelijk of de man de laatste twee mensen heeft vrijgelaten of dat ze zijn ontsnapt.

IS-vlag
De gewapende man heeft via een Australisch televisiestation zijn eisen bekend gemaakt. Een aantal gijzelaars hebben vervolgens contact opgenomen met de zender Channel Ten om de eisen door te geven. De man wil een vlag van de Islamitische Staat en een gesprek met premier Abbott.

Islamitische getuigenis
Voor een raam van het café is de IS-vlag te zien met de Islamitische getuigenis. Op de vlag staat: “Er is geen God dan alleen Allah en Mohammed is zijn profeet.” De politie wil nog niet bevestigen of het gaat om een actie van de terreurbeweging IS.

Bron: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse