Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bijbel en Koran weg uit Tweede Kamer

SGP: "Boek moet 'ereplaats' in Tweede Kamer krijgen"

in Christelijk Nieuws

Alle naslagwerken die op de tafel van de voorzitter staan moeten weg, zo ook de Bijbel en de Koran. De boeken moeten volgens een officiële lezing plaatsmaken voor een nieuw knoppenpaneel. Vooral de PVV heeft bezwaar tegen de aanwezigheid van de Koran in het Nederlandse Parlement.

Een eerder voorstel van Van Miltenberg om alle boeken te verwijderen, werd verworpen. Volgens de andere partijen leek het alsof de voorzitter daarmee tegemoet kwam aan de wens van de PVV. De SGP verzette zich er ook tegen, omdat die partij hechtte aan de aanwezigheid van de Bijbel in de Kamer.

Teleurstellend
Volgens de SGP zou de Bijbel een bijzondere plaats in de Nederlandse geschiedenis moeten krijgen en moet het boek een ‘ereplaats’ in de Tweede Kamer krijgen. Ook met het nieuwe knoppenpaneel is de SGP het niet eens. Ze houden liever de Bijbel: “Dat uitgerekend zo’n mooi boek moet verdwijnen, is heel jammer.”

Bron: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons