Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Amerika op zoek naar baby Jezus

“Waarom zou iemand Jezus willen stelen?”

in Geloven

In een kerststal in Franklin is het beeld van baby Jezus uit de kribbe verdwenen. Een kerststal zonder baby Jezus bestaat natuurlijk niet. De dieven worden daarom vriendelijk verzocht baby Jezus terug te brengen voordat het kerstfeest aanbreekt.

Zondagmorgen was opeens het beeldje van Jezus weggehaald uit het stro. “Mensen zijn erg teleurgesteld dat iemand Jezus zou willen stelen. Het is al elf jaar de traditie dat we de kerststal opzetten,” dit zegt Charles Boyer, de initiatiefnemer van de kerststal. Na Thanksgiving wordt de stal altijd opgezet.

Baby terug voor kerst
Boyer wil de baby graag terug hebben. “Er is plek voor baby Jezus in het stro, maar tot nu toe heeft niemand het beeldje teruggebracht.” De stal met de beelden is al zestig jaar oud. “We kunnen geen nieuw beeld krijgen zoals deze. Als de baby niet terug wordt gebracht, zullen we het erg op prijs stellen als iemand een nieuw beeld zou willen doneren."

Foto: Jeff Krause

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

Hoe ‘napalmmeisje’ Kim Phuc toch hoop vond

'Ik had dood moeten zijn'

Gert-Jan Schaap

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Gert-Jan Schaap

19 september 2018
Herfstbos - herfst als sterfseizoen

Waarom Jezus wil dat wij ons leven verliezen

Leven met je hoofd in de hemel

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan