Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Amerika op zoek naar baby Jezus

“Waarom zou iemand Jezus willen stelen?”

in Geloven

In een kerststal in Franklin is het beeld van baby Jezus uit de kribbe verdwenen. Een kerststal zonder baby Jezus bestaat natuurlijk niet. De dieven worden daarom vriendelijk verzocht baby Jezus terug te brengen voordat het kerstfeest aanbreekt.

Zondagmorgen was opeens het beeldje van Jezus weggehaald uit het stro. “Mensen zijn erg teleurgesteld dat iemand Jezus zou willen stelen. Het is al elf jaar de traditie dat we de kerststal opzetten,” dit zegt Charles Boyer, de initiatiefnemer van de kerststal. Na Thanksgiving wordt de stal altijd opgezet.

Baby terug voor kerst
Boyer wil de baby graag terug hebben. “Er is plek voor baby Jezus in het stro, maar tot nu toe heeft niemand het beeldje teruggebracht.” De stal met de beelden is al zestig jaar oud. “We kunnen geen nieuw beeld krijgen zoals deze. Als de baby niet terug wordt gebracht, zullen we het erg op prijs stellen als iemand een nieuw beeld zou willen doneren."

Foto: Jeff Krause

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

6 vragen over Jezus: Wie was Hij?

6 vragen over Jezus: Wie was Hij?

Was Hij getrouwd? En was Hij eigenlijk wit of zwart?

Welke boodschap heeft Pasen voor jou?

Welke boodschap heeft Pasen voor jou?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans

De doop van ex-imam Oumar Berete

De doop van ex-imam Oumar Berete

Opgetild naar het licht

Gert-Jan Schaap

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’