Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Aanslag op kerken in Delhi

De aanvallen op kerken in Delhi gaan door

in Christelijk Nieuws

Een week geleden was er een aanslag op een Rooms-Katholieke kerk in het oosten van de Indiase stad Delhi. Het blijft echter niet bij één aanval.

Later kreeg een andere kerk, de Onze-Lieve-Vrouw van Fatima in Jasola, te maken met vandalen die een steen door een ruit gooiden tijdens de avonddienst. De steen kwam vlak naast het altaar terecht. Het vermoeden is dat de daders afkomstig zijn uit de jeugdbeweging van de Hindoewereldraad en de hindoe nationalistische Bharatiya Janata (BJP) partij van premier Modi.

Onveilig
Sinds de BJP-partij weer aan de macht is, denken de hindoenationalisten ongestraft hun gang te kunnen gaan. De christelijke gemeenschap in Delhi is daarom bang dat christenen in geen enkel kerkgebouw in Delhi nog veilig zullen zijn. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de daders.

Bron: CVandaag

Foto: Travl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons