Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Studenten theologie neergestoken in Jeruzalem

De aanval is niet het eerste geweldincident in Jeruzalem in korte tijd.

in Nieuws

Door een nieuwe steekpartij in Jeruzalem zijn twee ultra-orthodoxe joodse studenten maandag gewond geraakt. Drie Arabische verdachten zijn opgepakt, meldde de politie. Een van de twee theologen in opleiding werd in de borst geraakt, de ander raakte gewond aan zijn nek en in een hand. Beiden verkeren niet in levensgevaar.

De aanval op de studenten is bepaald niet het eerste geweldincident in Jeruzalem in korte tijd. De spanningen tussen Israëliërs en Palestijnen zijn weer opgelopen sinds de gijzeling van en moord op drie joodse tieners in juni.

Sindsdien zijn er al meerdere steekpartijen, bewuste aanrijdingen en andere incidenten geweest in Israël en op de Westelijke Jordaanoever. Vorige week bijvoorbeeld pleegden twee Palestijnen een aanslag op een synagoge in het westen van Jeruzalem, waardoor zeven mensen omkwamen. Zondag nog staken onbekende daders een woning van Palestijnen in brand op de Westelijke Jordaanoever.

De steekpartij was evenmin het enige geweldincident dat maandag in Jeruzalem plaatshad. Een 18-jarige Palestijn uit een wijk in het overwegend door Palestijnen bewoonde Oost-Jeruzalem zei dat drie Joodse jongeren hem hadden aangevallen. Hij liep lichte verwondingen op.


Bron: ANP

Foto: Israel Defense Forces via Flickr.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Studenten lijden onder prestatiedruk

Studenten lijden onder prestatiedruk

Debora (25): 'Op een gegeven moment was het gewoon te veel'

Tirza van der Graaf

christelijke... 12 april 2018
BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

Hoe houd je jongeren enthousiast over het geloof?

christelijke... 11 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd