Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus: 'Diep spiritueel verbonden met vervolgde christenen'

Paus Franciscus spreekt zich uit tijdens wekelijkse audiëntietoespraak

in Nieuws

Paus Franciscus heeft woensdag gezegd dat hij zich "diep spiritueel verbonden" voelt "met de christelijke gemeenschappen die hardhandig worden vervolgd met absurd geweld dat niet lijkt af te nemen". De paus zei dat aan het eind van zijn wekelijkse audiëntietoespraak.

De paus riep politici en "iedereen van goede wil" op om zich in te zetten voor de veiligheid van de vervolgde christenen. "Ze hebben recht op vrede, veiligheid en de vrijheid om hun geloof te kunnen belijden in hun eigen land", aldus de paus. Tevens riep de paus de wereld op tot dialoog en het beëindigen van internationale conflicten.

Verder zei Franciscus dat hij de verdwijning van en de vermoedelijke moord op 43 Mexicaanse studenten betreurt. "Het is de dramatische realiteit van de misdaad die achter de drugshandel schuilgaat", aldus de paus.

Bron: Katholiek Nieuwsblad 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

De Venezolaanse oppositie heeft de hulp van paus Franciscus ingeroepen om een eind te maken aan de ernstige politieke en economische crisis in het...

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

@Franciscus derde meest gevolgde wereldleider

Gert-Jan Schaap

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Getrouwde priesters mogelijke oplossing priestertekort