Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Oproep biddag voor nood van de wereld

Den Haag roept alle gemeenten op een speciale biddag te houden.

in Geloven

In Den Haag roepen de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) op tot het houden van een speciale biddag voor de nood in de wereld. Dit is besloten tijdens de regionale vergadering van het protestants kerkgenootschap.

Dit doet de CGK vanuit de verantwoordelijkheid die zij heeft op basis van artikel 66 van de kerkorde. Daarin staat dat in geval van buitengewone omstandigheden van de kerk en geweld er biddagen mogen worden gehouden. Met de bijzondere omstandigheden worden in dit geval het geweld van de Islamitische Staat, de onrust in Israël, Oekraïne en Syrië en de ebola-crisis worden bedoeld.

Biddag
Tijdens de vergadering is er gevraagd of de biddag gehouden kan worden in de week van zondag 23 november tot en met zaterdag 29 november. De kerken mogen de invulling van de biddag verder zelf bepalen.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons