Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

NS weigert campagne 'Geloof begint bij jou!'

NS wil 'neutraal' blijven en denkt aan religieuze spanningen wereldwijd

in Nieuws

Eén week voordat de Remonstranten als eerste kerk in Nederland starten met een landelijke mediacampagne om vrienden te werven heeft NS laten weten dat de posters van de Remonstranten niet op Nederlandse stations mogen hangen. De NS wil 'neutraal' blijven en gaf ook aan dat de religieuze spanningen wereldwijd meespelen bij de afweging om de posters te weigeren.

Het bestuur van de Remonstranten betreurt dit zeer. In onze ogen krijgt het woord 'neutraal' hier ten onrechte de betekenis van 'seculier'. Dat is in strijd met de Nederlandse traditie en huidige opvattingen dat binnen de grenzen van de wet religieuze uitingen in het publieke domein onlosmakelijk verbonden zijn met de vrijheid van godsdienst.

Ook is het niet consistent omdat de NS andere religieuze reclame-uitingen tot op heden wel toelaat op stations zoals die van de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind en de Bond tegen het Vloeken. De Remonstranten zijn van mening dat hun statement 'Geloof begint bij jou' juist in tijden van polarisatie kan bijdragen aan een meer genuanceerd beeld over religie.

De campagne 'Geloof begint bij jou' start volgens plan op 11 november met reclamespots op NPO radio 1 en 4 en advertenties in landelijke bladen. De Remonstranten zoeken naar een alternatief voor de posters op de NS stations. De campagne is ontworpen door reclamebureau Publicis.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Popsongs in de kerkdienst

Popsongs in de kerkdienst

Zondag 31 mei klinken voor de eerste keer bij de Remonstranten in Dordrecht tijdens de dienst popsongs. De gekozen nummers hebben met elkaar gemeen...

remonstranten
Geloof begint bij jou!

Geloof begint bij jou!

"Mijn God is een super optimist"

remonstranten
Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans