Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nederlandse kerk in Vaticaan bestaat 25 jaar

in Nieuws

De Kerk der Friezen, de Nederlandse kerk in het Vaticaan in Rome, bestaat 25 jaar. Aartsbisschop Wim Eijk gaat zondag voor in een eucharistieviering uit dankbaarheid in de kerk aan het Sint Pietersplein.

De eerste Kerk van de Heiligen Michaël en Magnus is gebouwd op de plek waar zich rond het jaar 800 pelgrims vestigden uit Noord-Europa, die toen allemaal Friezen heetten. Zo komt de kerk aan de bijzondere naam, die dus niet alleen naar de huidige Friezen verwijst.

Sinds 2005 is de kerk het officiële pastorale centrum voor Nederlanders in Rome. Bisschop Tiny Muskens (1935 - 2013) heeft zich daar zeer voor ingespannen. Zondag wordt in de kerk een gedenkplaat voor de bisschop onthuld. De viering in de Kerk der Friezen is zondag rechtstreeks op televisie te zien bij omroep RKK.

Bron: ANP
Foto: "SS. Michele e Magno" (Wikipedia)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Stormloop op kloosterweekend na advertentie

Stormloop op kloosterweekend na advertentie

‘Als de mannen het kloosterritme aankunnen, mogen ze toetreden’

katholieke kerk
Maarten Luther: een man die de wereld veranderde

Maarten Luther: een man die de wereld veranderde

Recensie docudrama ‘A Return to Grace’

Gert-Jan Schaap

katholieke kerk
Recordaantal pelgrims in Santiago de Compostela

Recordaantal pelgrims in Santiago de Compostela

‘Steeds meer mensen gaan op zoek naar eenvoud en diepgang’

Mirjam Hollebrandse

christendom