Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerken gebruiken IS-vlag om Evangelie te verspreiden

in Nieuws

In Nederland ontstond deze zomer ophef nadat sympathisanten van de Islamistische Staat (IS) zwaaiden met vlaggen van de terreurgroep. Kerken in Australië gebruiken de vlag om Jezus' boodschap door te geven. Op de vlag staat de tekst: 'Houd van je vijanden en bid voor hen die je vervolgen - Jezus'. Dit meldt Christian Today.

Deze actie is mogelijk gemaakt door Outreach Media. Zij baseren de tekst uiteraard op de bijbeltekst Matteüs 5:44, waarin Jezus de opdracht geeft om vijanden lief te hebben. Deze boodschap gaat in tegen de originele boodschap die op de IS-vlag staat: 'er is geen god dan God'. Eronder staat een witte cirkel met de woorden 'Mohammed is de boodschapper van God'. In ons eigen land verboden de gemeenten Den Haag en Amsterdam afgelopen zomer de vlag tijdens demonstraties.

Outreach Media hoopt dat de bewerkte IS-vlaggen de liefde van Christus zichtbaar maken tegenover het wrede gedrag van de IS-terroristen. De vlag is ontworpen omdat kerken in Australië een middel zochten om de christenen, die door IS vervolgd worden, te ondersteunen. Zo'n 100 kerken zouden deze maand hebben aangegeven om de vlag te willen gebruiken. Malcolm Williams, directeur van Outreach Media, benadrukt dat de vlag niet is bedoeld om te provoceren maar om gesprekken tot stand te brengen.

Eerder kwam Outreach Media in 2007 in het nieuws met de tekst 'Jesus Loves Osama'.

Bron: CIP / Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

christenvervolgi...
Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

‘Moslims komen nu om de Heer te leren kennen.’

christenvervolgi...
Boegbeeld van Chinese ondergrondse Kerk overleden

Boegbeeld van Chinese ondergrondse Kerk overleden

In China is bisschop van de ondergrondse kerk Vincent Huang Shoucheng overleden. Hij werd 93 jaar oud en bracht in totaal 35 jaar door in...

kerk