Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kamervragen over EO-moslimonderzoek

Ex-PvdA kamerleden willen duidelijkheid van Asscher

in Christelijk Nieuws

De Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk willen van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken weten wat hij van een onderzoek vindt dat is uitgevoerd in opdracht van de Evangelische Omroep. Daaruit komt naar voren dat de meeste Nederlanders nauwelijks contact hebben met moslims en dat 60 procent zich door ontwikkelingen in de moslimwereld bedreigd voelt.

Kuzu en Öztürk, beiden van Turkse afkomst, stapten vorige week uit de PvdA na een conflict over het integratiebeleid van hun partijgenoot Asscher. Ze verweten de minister dat hij te kritisch is over conservatief-religieuze Turkse organisaties in Nederland.

De twee zijn een eigen fractie begonnen. Hun schriftelijke vragen aan Asscher zijn de eerste die ze in hun nieuwe functie stellen.

Kuzu en Öztürk willen van Asscher weten of uit het EO-onderzoek niet blijkt dat dat zijn integratiebeleid faalt. Ook vragen ze of ,,Nederland een acceptatieprobleem heeft''.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons