Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

IS vernietigt kerk en klooster in Mosul

Symbool van de 'christelijke aanwezigheid in de stad' weggevaagd

in Christelijk Nieuws

Strijders van Islamitische Staat hebben onlangs een kerk uit de zeventiende eeuw en het klooster van de zusters van het Heilige Hart opgeblazen. Tijdens de explosie werd door de strijders en vanuit een nabijgelegen moskee 'Allahu akbar' geroepen. De Chaldeeuwse zusters van het klooster bekommerden zich destijds om de armenzorg in de stad, ongeacht de geloofsovertuiging. De kerk was het symbool van de christelijke aanwezigheid in de stad.

Mosul was eeuwenlang het centrum van het Iraakse christendom. De strijders van IS vernietigden al bij hun intocht in de stad verschillende gebedsplaatsen en antieke sites, ook van yezidi en de sjiïtische gemeenschap. De nieuwe vernielingen zijn wellicht het resultaat van de frustratie van IS-strijders wegens recente, ernstige verliezen. De buurtbewoners werden vooraf aangemaand hun woningen te verlaten. Er vielen geen doden. Een nabijgelegen klooster bleef voorlopig nog gespaard.

Bron: Kerknet/Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons