Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Huub Oosterhuis krijgt onderscheiding

De dichter en theoloog ontvangt de Preekprijs voor zijn levenswerk

in Christelijk Nieuws

Dichter en theoloog Huub Oosterhuis wordt woensdag in de Duitse stad Bonn onderscheiden voor zijn levenswerk. Hij ontvangt in de slotkapel van de universiteit de Predigtpreis (Preekprijs) voor zijn oeuvre van liederen, gebeden en liturgische teksten.

Oosterhuis (81) heeft volgens de jury van de prestigieuze theologische prijs ,"een belangrijk stempel gedrukt op het religieuze leven, ook in Duitsland". Op zijn website schrijft hij ,"zeer vereerd" te zijn.

In de jaren zestig was hij enkele jaren priester, maar de kritische en vernieuwingsgezinde Oosterhuis kwam in conflict met de katholieke kerk en legde noodgedwongen zijn ambt neer. De Nederlander heeft de afgelopen decennia tientallen essays, dichtbundels en andere religieuze teksten gepubliceerd. Veel van zijn geschriften zijn onder meer in het Duits, Frans en Engels vertaald.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons