Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Dochter Chinese voorganger vrijgelaten

in Nieuws

De dochter van de christelijke voorganger Zhang Shaojie uit China is vrijdag weer vrijgelaten. Dat meldt de Amerikaanse hulporganisatie China Aid. Samen met twee andere vrouwen werd zij sinds 5 november vastgehouden in een beruchte gevangenis waar marteling aan de orde van de dag is.

De voorganger zou een conflict met de regionale partijsecretaris over de bouw van een kerkelijke ontmoetingsruimte hebben. Met de ontvoering willen de lokale autoriteiten de bouw van een kerk op particuliere grond voorkomen.

Vrijdag dwongen lokale autoriteiten de familie van pastor Zhang Shaojie hun woning te ontruimen. Ze waren van plan hun huis en hun auto te veilen. Volgens de medewerkers had pastor Zhang een openstaande boete van omgerekend 114.000 Amerikaanse dollar. De vrouw van Zhang dreigde zichzelf wat aan te doen, waarna de mannen vertrokken. Aan het einde van de dag werd de dochter vrijgelaten.

Bron: China Aid

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan