Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dochter Chinese voorganger vrijgelaten

in Nieuws

De dochter van de christelijke voorganger Zhang Shaojie uit China is vrijdag weer vrijgelaten. Dat meldt de Amerikaanse hulporganisatie China Aid. Samen met twee andere vrouwen werd zij sinds 5 november vastgehouden in een beruchte gevangenis waar marteling aan de orde van de dag is.

De voorganger zou een conflict met de regionale partijsecretaris over de bouw van een kerkelijke ontmoetingsruimte hebben. Met de ontvoering willen de lokale autoriteiten de bouw van een kerk op particuliere grond voorkomen.

Vrijdag dwongen lokale autoriteiten de familie van pastor Zhang Shaojie hun woning te ontruimen. Ze waren van plan hun huis en hun auto te veilen. Volgens de medewerkers had pastor Zhang een openstaande boete van omgerekend 114.000 Amerikaanse dollar. De vrouw van Zhang dreigde zichzelf wat aan te doen, waarna de mannen vertrokken. Aan het einde van de dag werd de dochter vrijgelaten.

Bron: China Aid

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

‘Moslims komen nu om de Heer te leren kennen.’

Boegbeeld van Chinese ondergrondse Kerk overleden

Boegbeeld van Chinese ondergrondse Kerk overleden

In China is bisschop van de ondergrondse kerk Vincent Huang Shoucheng overleden. Hij werd 93 jaar oud en bracht in totaal 35 jaar door in...