Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Boeren vragen om gebed vanwege vogelgriep

"Met voorbede willen we aandacht voor moeilijkheden pluimveehouders”

in Geloven

Het Contact Christen Agrariërs (CCA) roept kerken op te bidden voor pluimveehouders die bang zijn voor de vogelgriep. De organisatie vraagt in een brief aan kerkelijk Nederland om gebed, meldt Trouw.

Vanwege de vogelgriep zijn inmiddels zes bedrijven geruimd. Sinds zondag gelden er nieuwe maatregelen om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan. Staatssecretaris Dijksma van economische zaken werkt aan maatregelen om de problemen op pluimveebedrijven te verminderen, maar naar schatting hebben de bedrijven al ruim 10 miljoen euro schade geleden.
 
Geïsoleerd
Bij het CCA zijn zevenhonderd christelijke boeren uit het hele land aangesloten. Ze denken met elkaar na over hoe ze hun werk als boer en hun geloof in God kunnen combineren. Dat kunnen momenten van bezinning zijn, of een ontmoeting met elkaar. Voorzitter Jan Overeem licht aan Trouw de oproep tot gebed toe: "Als christenen willen we omzien naar elkaar in een tijd dat dierziektes de boeren bedreigen. Ik kom veel boeren tegen die bang zijn van hun erf af te gaan, en zelfs aarzelen om elkaar te ontmoeten. Het gevolg is dat ze geïsoleerd raken. Met de voorbede willen we dat er aandacht komt voor hun moeilijkheden.”
 

Foto: Een haan die aflopen weekend tijdelijk in de Veenendaalhal in quarantine zat. Kerkgangers die in deze hal een kerkdienst wilden bijwonen van de Evangelische Gemeente 'Mozaïek0318' zijn uitgeweken naar het parkeerterrein en volgden de dienst via de autoradio tijdens een drive-in dienst. (Erik van 't Woud, ANP)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse