Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Arie Slob: Kerken moeten zich meer laten horen

in Nieuws

Christenen hebben indrukwekkende maatschappelijke initiatieven voor hulpverlening opgezet. Bijvoorbeeld de voedselbank. ,,Dat die tot de snelst groeiende banken behoort, is niet iets om trots op te zijn”, vindt Arie Slob.

Dit zei de fractievoorzitter van de ChristenUnie zaterdag in zijn toespraak op de Landelijke Diaconale Dag in Utrecht. Deze dag met het thema 'Waar liefde, hoop en recht samenkomen' was door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) belegd en trok dit jaar in de Utrechtse Jaarbeurs ruim negenhonderd bezoekers, onder wie veel diakenen uit het hele land.

Arie Slob roemde in zijn toespraak de inzet van kerken en christenen in de samenleving. Behalve de voedselbank noemde de CU-politicus ook andere voorbeelden van indrukwekkende maatschappelijke hulpverlening, onder andere het 'Scharlaken Koord' die moderne vormen van slavernij durft te bestrijden.

Vanwege haar strijd voor fatsoenlijke opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers mocht Geesje Werkman (Kerk in Actie) van Arie Slob beslist een ,,nieuwe held” worden genoemd en komt zij in aanmerking ,,voor een spoedige heiligverklaring”. Slob prees de koppige strijd van Geesje Werkman voor het recht op 'bad, bed en brood' van als illegaal beschouwde asielzoekers.

Lees verder bij: Het Goede Leven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Kerst| Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Tv-opnames Kerstfeest in de Stad in het teken van #jebentnietalleen

5 December 2018
Zwarte Piet demonstratie

politiek en geloof| Wat vindt Jezus van Zwarte Piet?

'Niemand die Zwarte Piet speelt heeft de intentie om zwarte mensen te beledigen'

Reinier Sonneveld

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

politiek en geloof| Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

‘Mensen vragen mij weleens of ik geen predikant had moeten worden’