Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Antoine Bodar in gesprek met Elsbeth Gruteke

“God heeft mij tijdens mijn depressie zeer getroost”

in Mediatips

Priester Antoine Bodar houdt van de stilte, maar wisselt die graag af met het podium in Nederland. Elsbeth Gruteke praat aanstaande zaterdag met hem in het programma Onderweg over zijn jeugdherinneringen, zijn depressies en zijn nieuwste boek over Franciscus van Assisi.

Bodar spreekt openhartig over zijn leven in Rome en Nederland. Zijn bekendheid heeft ook negatieve effecten, zegt hij. “Je wordt ook verguisd, er zijn mensen die me niet kunnen velen of zien, ik word ook beledigd. Maar dat weten de mensen niet. Dat is iets wat je in je binnenkamer houdt, maar dat wel aan je vreet”, aldus een openhartige Bodar.

Depressie
“Ik heb een aanleg tot een zekere melancholie, als ik het fraai zeg”, vertelt Bodar in het programma. “Maar je kunt het ook echt depressie noemen. Die neiging is er. Daar leer je mee omgaan, ik moet me niet te zeer vermoeien”. Hij maakte twee hele grote depressies mee, rond zijn twintigste en zijn 55e levensjaar. De tweede duurde drie jaar. “Toch ben ik in die tijd altijd met God gebleven. Dat heeft mij in die depressie zeer getroost”, aldus Bodar.

Antoine Bodar is zaterdag 29 november tussen 20.00-21.00 uur te gast in EO’s Onderweg op Radio5, gepresenteerd door Elsbeth Gruteke.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Historisch drama: ‘Wie was Adam de Bruin?’

Historisch drama: ‘Wie was Adam de Bruin?’

Hoorspel op NPO Radio 5

christelijke...
Vanavond in 'Zin, Zout en Zegen': Passiewoorden

Vanavond in 'Zin, Zout en Zegen': Passiewoorden

Predikant schreef boekje met kunstenaarsechtpaar

christelijke...
Kees van Velzen in 'Vroeg op 5': 'Wat een droppie!'

Kees van Velzen in 'Vroeg op 5': 'Wat een droppie!'

Zondagmorgen in 'De Week van Kees'

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans