Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Anglicanen vaker doordeweeks naar kerk

Britten ook meer naar sportschool in plaats van kerk?

in Christelijk Nieuws

Steeds meer Britse anglicanen schuiven doordeweeks in de kerkbank, ten koste van het kerkbezoek op zondagmorgen.

(imported body)

Volgens een onderzoeksbureau van de Anglicaanse Kerk is het aantal Britse anglicanen dat een doordeweekse dienst bezoekt, de afgelopen tien jaar verdubbeld.

Groei
Afgelopen januari kwam de Engelse Kerk nog met een rapport waarin op een rij wordt gezet wat er met zekerheid gezegd kan worden over kerkgroei. Het Church Growth Research Programme bevat ook een plan over hoe de kerkgang weer kan groeien. Toen bleek al dat in 48 procent van de Anglicaanse kerken minder dan vijf bezoekers van onder de zestien jaar in de kerkdienst zitten. Voor een uitgebreide samenvatting van de bevinden kun je terecht op de website van Het goede leven.

Minder kerk, meer sport
Begin deze week bereikte ons ook het bericht dat veel organisaties, vakbonden en kerken kampen met dalende ledenaantallen. Het aantal leden van sportverenigingen neemt daarentegen juist toe. Dit blijkt uit het rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat onlangs is gepubliceerd.

Foto: wikipedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons