Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

ABN Amro helpt kerken met crowdfunding

Ruim 50.000 euro opgehaald voor restauratie Domkerk

in Christelijk Nieuws

De ABN Amro bank gaat volgend jaar vijf kerken gratis helpen om via crowdfunding geld op te halen voor grote projecten, zo meldde het Nederlands Dagblad. Ook andere religieuze instellingen kunnen zich opgeven.

De aanleiding van het besluit was een succesvolle proef bij de Domkerk in Utrecht. Met hulp van ABN Amro werd ruim 50.000 euro opgehaald voor twee luchtbogen die dringend aan restauratie toe waren.
 
Op een scherm in het hoofdkantoor van de bank in Amsterdam toont ABN Amro voorbeelden van projecten die voor crowdfunding in aanmerking komen: restauratie van de kerktoren, kerkzaal of het orgel of bijvoorbeeld aanleg van verwarming. Een diaconaal project, bijvoorbeeld een initiatief voor ouderen in stad, kan ook in aanmerking komen voor de hulp bij crowdfunding. De projecten die gekozen worden moeten divers zijn en over het land verspreid zijn. Zo kan de bank uitzoeken of crowdfunding ook werkt voor bijvoorbeeld een kleine kerk op de Veluwe.
 
Kerken en religieuze instellingen kunnen zich vanaf deze week opgeven. Volgend voorjaar kiest een jury de beste ideeën uit. ABN Amro helpt kerken de crowdfunding op te zetten en uit te voeren. De kerken moeten echter wel klant zijn bij ABN Amro.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons