Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Zaterdag: Open Doors-dag in Jaarbeurs

Lot vervolgde christenen staat centraal in Utrecht

in Nieuws

Duizenden mensen gaan zaterdag naar de jaarlijkse ontmoetingsdag van stichting Open Doors. Voor het eerst is de Utrechtse Jaarbeurs de locatie voor de themadag waarin het lot van vervolgde christenen centraal staat.

(imported body)

De voorgangers Ibrahim en zijn vrouw Amalee uit Syrië, voorganger Farouk uit Irak en kerkleider Jean-Marc uit de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn de hoofdsprekers. Zij vertegenwoordigen de gebieden waar christenvervolging dit jaar fors toenam. De landelijke dag van Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen, trekt jaarlijks zo'n zevenduizend bezoekers.

De Open Doors-dag gaat vanwege ruimtegebrek naar Utrecht. "Jarenlang kwamen we samen in de Zwolse IJsselhallen, maar die locatie werd echt te klein", aldus directeur Tjalling Schotanus. "In de Jaarbeurs is meer ruimte voor speciale programma's, stands en andere activiteiten aansluitend op het hoofdprogramma." 

Ondanks de verhuizing behoudt de Open Doors-dag haar eigen karakter: sprekers vertellen over de situatie in hun land en hun eigen ervaringen, er is een overdenking door Open Doors-oprichter Anne van der Bijl en in de pauze worden bezoekers uitgebreid geïnformeerd over het werk van Open Doors.

Het thema is zaterdag Geloof zonder grenzen. "Hiermee benadrukken we dat christenen wereldwijd verbonden zijn", aldus Schotanus. "Juist in een tijd waarin christenen in zowel Afrika als het Midden-Oosten te maken hebben met toenemende vervolging, willen we die wereldwijde eenheid onderstrepen en versterken."

Meer informatie over de dag is hier te vinden.

Bron: HetGoedeLeven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Zolang er christenen in Syrië zijn, blijf ik’

‘Zolang er christenen in Syrië zijn, blijf ik’

Priester Athanasios uit Homs spreekt op de Open Doors-dag

Joëlle Post

christenvervolgi...
Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...
Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

Deze Pakistaanse christen overleefde een bomaanslag

‘Elke ademteug herinnert me aan die dag, Pasen 2016’

Gert-Jan Schaap

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips