Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vaticaan: 'Midden-Oosten zonder christenen ondenkbaar'

Voor paus Franciscus is een Midden-Oosten zonder christenen ondenkbaar.

in Nieuws

In het Vaticaan hebben de kardinalen gesproken over de situatie in het Midden-Oosten. Volgens de katholieke leiders is het een slechte zaak dat het gebied massaal door christenen wordt ontvlucht. Het Vaticaan moedigt ze dan ook aan in hun thuisland te blijven.

(imported body)

In het Vaticaan hebben de kardinalen gesproken over de situatie in het Midden-Oosten. Volgens de katholieke leiders is het een slechte zaak dat het gebied massaal door christenen wordt ontvlucht. Het Vaticaan moedigt ze dan ook aan in hun thuisland te blijven. Voor paus Franciscus is een Midden-Oosten zonder christenen ondenkbaar.

De kardinalen roepen overheden op om meer humanitaire hulp te bieden aan vluchtelingen. Ook een constant gebed voor vrede is volgens paus Franciscus zeer belangrijk. Daarnaast moet de oorzaak van het probleem worden gezocht.

De meeting was oorspronkelijk bedoeld om een lijst met kandidaten voor een zaligverklaring door te nemen. Toch vond paus Franciscus de crisis in het Midden-Oosten zo urgent dat de agenda werd uitgebreid.

 

Bron: NPO Spirit

<iframe class="npo_cc_social" src="about:blank" data-src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:46380073&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" style="border: none; overflow: hidden;" frameborder="0" height="320" width="560"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Persoonlijke kerstwens bekende christenen

Persoonlijke kerstwens bekende christenen

Adieu 2015 | Terugkijken en vooruitzien

Patriarch roept Syrische christenen op te blijven

Patriarch roept Syrische christenen op te blijven

Duizenden jonge christenen ontvluchtten Syrië en Irak

vluchtelingen
Bisschoppen blij met oordeel over opvang asielzoekers

Bisschoppen blij met oordeel over opvang asielzoekers

'Verdedigen van menselijke waardigheid'

katholieke kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans