Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Theoloog is blij met de omstreden Boomerang kaart

'Als je gezond wil leven, word dan vooral religieus'

in Christelijk Nieuws

Theoloog Rik Peels is blij met de omstreden gratis Boomerang-kaart waarop een afbeelding staat van een IS-strijder die op het punt staat iemand te onthoofden.

Margje Fikse sprak in 'Dit is de Dag' met Rik Peels.

Peels: "Goed dat deze kaart er is. Het brengt het debat op gang over de waarde van religie'.

Afgelopen week brandde er een storm van kritiek los op kaartenmaker Boomerang toen deze een gratis ansichtkaart met 'God is goed' uitbracht. Verschillende bioscopen die Boomerang-kaarten verspreiden, haalden dit exemplaar weg.

Peels: "De kaart laat beelden zien van IS-gruwelen en de christelijke geschiedenis van inquisitie, brandstapels en marteling. Het contrast met de woorden ‘God is goed’ is groot. Hoe krijg je dat bij elkaar als gelovige. Dat is doel van de kaart en dat is gelukt.’

Beluister het gesprek met Rik Peels terug bij 'Dit is de Dag'.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons