Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

SDOK zamelt usb-sticks in voor Noord-Korea

Het bezitten van een Bijbel is strafbaar

in Geloven

Vanaf 2015 gaat Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), via ballonnen, usb-sticks met het evangelie Noord-Korea binnen smokkelen.

Gevluchte christenen uit Noord-Korea zetten zich in om hun volk te bereiken met het Evangelie. Ze zijn ervan overtuigd dat alleen Gods Woord het gesloten land kan veranderen. SDOK bereikt nu de Noord-Koreanen door Bijbels in ballonnen te stoppen en die op te laten aan de grens van Noord-Korea. Vanaf 2015 willen ze dit gaan doen aan de hand van usb-sticks. Iedere usb-stick bevat een ingesproken Bijbel. Het bezitten van een Bijbel is namelijk strafbaar. 

Strafbaar
Noord-Koreanen die betrapt worden op het praktiseren van het christelijke geloof worden naar concentratiekampen gestuurd. Noord-Korea staat al jarenlang bovenaan de lijst, van OpenDoors, waar christenen het meest vervolg worden. 

Wat kunnen wij doen?
SDOK vraagt om gebruikte, maar ook nieuwe, usb-stickt op te sturen naar hun. Deze gebruiken ze dan om het evangelie te brengen aan de mensen in het meest gesloten land ter wereld. 

Bekijk hier het filmpje:

Bron: SDOK

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Directeur Present Nederland start gezinshuis

Directeur Present Nederland start gezinshuis

'Je hoeft geen heilige te zijn om actie te ondernemen'

Tirza van der Graaf

10 september 2018
Africa Mercy komt aan in Guinee

Grootste ziekenhuisschip Africa Mercy komt aan in Guinee

Mercy Ships biedt allerarmste Guineeërs gratis medische zorg

13 augustus 2018
Noodhulpactie na aardbevingen Lombok

Christelijke organisaties starten noodhulpactie voor Lombok

Duizenden bewoners getraumatiseerd en dakloos na 3 aardbevingen

10 augustus 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan