Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Oud-katholieke kerk krijgt vrouwelijke priester

Voormalig PKN predikante wordt priester in Amsterdam

in Nieuws

Oud-katholiek bisschop Dirk Jan Schoon van Haarlem wijdt op zaterdag 15 november een vrouwelijke diaken tot priester. Dat heeft het oud-katholieke bisdom Haarlem vandaag bekendgemaakt.

(imported body)

De betreffende diaken is de 45-jarige Marieke Ridder, die eerder predikant was in de Protestantse Kerk in Nederland. Ze wordt een van de weinige vrouwelijke priesters van de Oud-Katholieke Kerk in Nederland. Na haar wijding wordt ze aangesteld tot zelfstandig voorganger en pastor in de oud-katholieke parochie Amsterdam.

De Oud-Katholieke Kerk kent de priesterwijding van vrouwen sinds 1998. Vrouwelijke bisschoppen heeft het genootschap nog niet. Daarover zei aartsbisschop Joris Vercammen van Utrecht: "Wij hebben het apostolisch ambt open gesteld voor vrouwen, dus in principe kan een van onze vrouwelijke priesters tot bisschop gekozen worden."

De wijdingsplechtigheid vindt plaats in de Sint-Engelmunduskerk aan de Koningin Wilhelminakade in IJmuiden en begint om 14.30 uur. Als priester zal Marieke Ridder haar eerste Mis vieren op zondagochtend 16 november in de oud-katholieke parochiekerk van Amsterdam aan de Ruysdaelstraat.

Bron: RKK

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Belgische priester doet mee aan 'De Mol'

Pieter is priester en deelnemer van populair tv-programma

Tirza van der Graaf

katholieke kerk
Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Een unicum: Donald Duck gaat naar de kerk

Duck-fan en cultuurtheoloog Frank Bosman is aangenaam verrast

Gert-Jan Schaap

kerk
‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

‘God is Jong’: nieuw boek van de paus, voor jongeren

“Een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog,” belooft de uitgever

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans