Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ontvoerde pater vrijgelaten in Syrië

De overige circa 20 ontvoerde christenen zouden ook vrij zijn gelaten.

in Christelijk Nieuws

De rooms-katholieke geestelijke Hanna Jallouf is door de jihadisten die hem begin deze week in het christelijke dorpje Qunaya in Syrië ontvoerden, onder voorwaarde vrijgelaten. Dat meldde de Rooms-Katholieke Kerk in het Midden-Oosten. De pater heeft wel het bevel gekregen het klooster in Qunaya niet te verlaten.

De franciscaan Jallouf werd samen met andere christelijke mannen in het dorp ontvoerd door jihadisten, vermoedelijk verbonden aan het al-Nusra Front. Dat was kort nadat Jallouf bij de bezetters had geklaagd over hun wandaden tegen de christelijke bevolking. De aan al-Qaeda verwante jihadisten namen het dorpje eind 2013 in. Het ligt in het uiterste noordwesten van het land op slechts 5 kilometer van de Turkse grens.

De overige circa 20 ontvoerde christenen zouden ook weer vrij zijn.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons