Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Noord-Korea laat Amerikaan Jeffrey Fowle vrij

Amerikaan werd opgepakt omdat hij Bijbel in club zou hebben achtergelaten

in Nieuws

Noord-Korea heeft de Amerikaan Jeffrey Fowle vrijgelaten, maar weigert hetzelfde te doen met twee andere Amerikaanse staatsburgers. Fowle was zes maanden geleden aangehouden omdat hij een Bijbel op een toilet in een nachtclub in Chongjin had achtergelaten. Volgens zijn advocaat was hij op vakantie in het Aziatische land, maar Noord-Korea beschuldigde hem van 'staatsgevaarlijke' activiteiten.

Volgens de Britse omroep 'BBC' kwam Fowle vrij dankzij de bemiddeling van de Zweedse ambassade. In Noord-Korea is elke missionaire activiteit verboden en er staan strenge straffen op. Twee andere Amerikanen, Kenneth Bae en Matthew Miller, blijven aangehouden.

Miller kreeg zes jaar dwangarbeid wegens 'spionage'. De Amerikaans-Koreaanse missionaris Kenneth Bae (46) werd gearresteerd omdat hij opruiende literatuur had binnengesmokkeld. Hij kreeg 15 jaar gevangenisstraf. Bae heeft diabetes en kampt met hart- en leverproblemen. Volgens zijn familie is hij louter wegens zijn geloof opgesloten.

Bron: Kerknet 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Christelijke tiener in Pakistan ‘doodgeslagen door agenten’

Vader van 14-jarige scholier spreekt van godsdienstig motief

Sacré-Coeur kleurt rood tegen geloofsvervolging

Sacré-Coeur kleurt rood tegen geloofsvervolging

Vrijheid van godsdienst neemt verder af

Joëlle Post

'Aanpak christenvervolging in Nederland moet hoogste prioriteit krijgen'

'Aanpak christenvervolging in Nederland moet hoogste prioriteit krijgen'

ChristenUnie en SGP willen Kamervragen stellen aan minister Blok

Sjoerd Wielenga