Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuw prentenboek over vervolgde christenen

in Nieuws

Het nieuwe prentenboek Rosa en Rahim, geschreven door Willemijn de Weerd en geïllustreerd door Esther Leeuwrik, wordt 1 november gepresenteerd op de Open Doorsdag. Het duo publiceerde al eerder het kinderboek Ik stuur je de zon, dat werd uitgeroepen tot Beste Christelijke Kinderboek van 2014.

Het prentenboek Rosa en Rahim is uitgegeven in samenwerking met stichting Open Doors. Met behulp van dit boek wil Open Doors ouders en opvoeders een hulpmiddel in handen geven om jonge kinderen uit te leggen wat vervolgde christenen zijn en onder de aandacht brengen wat je kunt doen om vervolgde christenen te helpen.

Willemijn de Weerd laat kinderen kennismaken met de thema’s delen, veiligheid en vervolgde christenen. Rosa en Rahim gaat over een nieuwe jongen in de klas van Rosa. Hij heet Rahim en komt uit Iran. Hij is met zijn gezin gevlucht en heeft al zijn spullen achter moeten laten. Rosa vindt het erg en wil graag iets voor Rahim doen. 

De presentatie van het boek vindt aanstaande zaterdag plaats op de Open Doorsdag in Jaarbeurs Utrecht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

5 boekentips voor vrouwen

5 boekentips voor vrouwen

Romans om deze zomer bij weg te dromen

5 boekentips voor mannen

5 boekentips voor mannen

Lekker lezen in de zomer

Gert-Jan Schaap

christelijke... 19 juni 2018
Boekenpodcast 'De Eerste Zin' met Joke Verweerd

Boekenpodcast 'De Eerste Zin' met Joke Verweerd

'Troostpleister' vertelt over de rauwheid van rouw

Tirza van der Graaf

rouwverwerking 14 juni 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’