Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nieuw prentenboek over vervolgde christenen

in Nieuws

Het nieuwe prentenboek Rosa en Rahim, geschreven door Willemijn de Weerd en geïllustreerd door Esther Leeuwrik, wordt 1 november gepresenteerd op de Open Doorsdag. Het duo publiceerde al eerder het kinderboek Ik stuur je de zon, dat werd uitgeroepen tot Beste Christelijke Kinderboek van 2014.

Het prentenboek Rosa en Rahim is uitgegeven in samenwerking met stichting Open Doors. Met behulp van dit boek wil Open Doors ouders en opvoeders een hulpmiddel in handen geven om jonge kinderen uit te leggen wat vervolgde christenen zijn en onder de aandacht brengen wat je kunt doen om vervolgde christenen te helpen.

Willemijn de Weerd laat kinderen kennismaken met de thema’s delen, veiligheid en vervolgde christenen. Rosa en Rahim gaat over een nieuwe jongen in de klas van Rosa. Hij heet Rahim en komt uit Iran. Hij is met zijn gezin gevlucht en heeft al zijn spullen achter moeten laten. Rosa vindt het erg en wil graag iets voor Rahim doen. 

De presentatie van het boek vindt aanstaande zaterdag plaats op de Open Doorsdag in Jaarbeurs Utrecht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

Recensie van Shusaku Endo’s eindelijk vertaalde Jezus-boek

‘Meest overtuigende Jezusverhaal’ sinds de Matthäus?

Gert-Jan Schaap

24 oktober 2018
Gratis challenge over het horen van Gods stem

Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 oktober 2018
Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Van schoolopdracht tot young adult boekenreeks

Joëlle Post

17 oktober 2018