Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Mercy Ships bouwt aan gezondheidszorg Madagaskar

Hulp aan kansarme bevolking

in Nieuws

Africa Mercy, het ziekenhuisschip van de medische hulporganisatie Mercy Ships, is de haven van Toamasina, Madagaskar binnengevaren. Vanuit deze stad zal Mercy Ships in de komende acht maanden hulp bieden aan de kansarme bevolking door middel van gratis specialistische medische operaties en trainingen.

Mercy Ships verwacht ongeveer 1.700 operaties uit te voeren in de tijd dat de Africa Mercy in de grootste havenstad van Madagaskar ligt. Daarnaast zullen in de tandartskliniek aan land ongeveer 8.000 mensen een behandeling krijgen. 

De Africa Mercy met haar 400 vrijwilligers werd hartelijk verwelkomd met een Malagassische ceremonie. President Hery Rajaonarimampianina en premier Roger Kolo hielden een toespraak en kregen een rondleiding aan boord. Premier Kolo liet weten ‘vereerd en bevoorrecht’ te zijn door de komst van de Africa Mercy. “U biedt niet alleen medische zorg, maar u biedt ook hoop en nieuw leven aan de Malagassiërs.” 

Het bezoek van Mercy Ships aan Madagaskar is het eerste sinds 1996. Eerder dit jaar konden bezoeken aan Guinee en Benin niet doorgaan in verband met het ebolavirus. Tot juni 2015 blijft het ziekenhuisschip in Madagaskar.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

christelijke...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans