Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Mercy Ships bouwt aan gezondheidszorg Madagaskar

Hulp aan kansarme bevolking

in Nieuws

Africa Mercy, het ziekenhuisschip van de medische hulporganisatie Mercy Ships, is de haven van Toamasina, Madagaskar binnengevaren. Vanuit deze stad zal Mercy Ships in de komende acht maanden hulp bieden aan de kansarme bevolking door middel van gratis specialistische medische operaties en trainingen.

Mercy Ships verwacht ongeveer 1.700 operaties uit te voeren in de tijd dat de Africa Mercy in de grootste havenstad van Madagaskar ligt. Daarnaast zullen in de tandartskliniek aan land ongeveer 8.000 mensen een behandeling krijgen. 

De Africa Mercy met haar 400 vrijwilligers werd hartelijk verwelkomd met een Malagassische ceremonie. President Hery Rajaonarimampianina en premier Roger Kolo hielden een toespraak en kregen een rondleiding aan boord. Premier Kolo liet weten ‘vereerd en bevoorrecht’ te zijn door de komst van de Africa Mercy. “U biedt niet alleen medische zorg, maar u biedt ook hoop en nieuw leven aan de Malagassiërs.” 

Het bezoek van Mercy Ships aan Madagaskar is het eerste sinds 1996. Eerder dit jaar konden bezoeken aan Guinee en Benin niet doorgaan in verband met het ebolavirus. Tot juni 2015 blijft het ziekenhuisschip in Madagaskar.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

'We wilden een toegankelijke, betaalbare en Engelstalige opleiding theologie'

Tirza van der Graaf

christelijke... 28 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018
Bijbelschool De Wittenberg kan komend jaar door

Bijbelschool De Wittenberg kan komend jaar door

Benodigd bedrag en aanmeldingen zijn binnen

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’