Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Mercy Ships bouwt aan gezondheidszorg Madagaskar

Hulp aan kansarme bevolking

in Nieuws

Africa Mercy, het ziekenhuisschip van de medische hulporganisatie Mercy Ships, is de haven van Toamasina, Madagaskar binnengevaren. Vanuit deze stad zal Mercy Ships in de komende acht maanden hulp bieden aan de kansarme bevolking door middel van gratis specialistische medische operaties en trainingen.

Mercy Ships verwacht ongeveer 1.700 operaties uit te voeren in de tijd dat de Africa Mercy in de grootste havenstad van Madagaskar ligt. Daarnaast zullen in de tandartskliniek aan land ongeveer 8.000 mensen een behandeling krijgen. 

De Africa Mercy met haar 400 vrijwilligers werd hartelijk verwelkomd met een Malagassische ceremonie. President Hery Rajaonarimampianina en premier Roger Kolo hielden een toespraak en kregen een rondleiding aan boord. Premier Kolo liet weten ‘vereerd en bevoorrecht’ te zijn door de komst van de Africa Mercy. “U biedt niet alleen medische zorg, maar u biedt ook hoop en nieuw leven aan de Malagassiërs.” 

Het bezoek van Mercy Ships aan Madagaskar is het eerste sinds 1996. Eerder dit jaar konden bezoeken aan Guinee en Benin niet doorgaan in verband met het ebolavirus. Tot juni 2015 blijft het ziekenhuisschip in Madagaskar.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Directeur Present Nederland start gezinshuis

Directeur Present Nederland start gezinshuis

'Je hoeft geen heilige te zijn om actie te ondernemen'

Tirza van der Graaf

10 september 2018
Africa Mercy komt aan in Guinee

Grootste ziekenhuisschip Africa Mercy komt aan in Guinee

Mercy Ships biedt allerarmste Guineeërs gratis medische zorg

13 augustus 2018
Noodhulpactie na aardbevingen Lombok

Christelijke organisaties starten noodhulpactie voor Lombok

Duizenden bewoners getraumatiseerd en dakloos na 3 aardbevingen

10 augustus 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan