Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Killing Jesus: Tv-film over de kruisdood Jezus

Een 4-uur durende televisiefilm over de dood van Jezus

in Mediatips

National Geographic maakt een vervolg op de 'Killing-series'. Voor het vervolg staat de dood van Jezus van Nazareth centraal.

De film is gebaseerd op de bestseller 'Killing Jesus: A history', geschreven door Bill O'Reilly en Martin Dugard. De wereldpremière van de film wordt uitgezonden op National Geographic Channel.
De rol van Jezus wordt vertolkt door de Libanese Haaz Sleiman. Acteurs Kelsey Grammer en Stephen Moyer spelen Herodes en Pilatus. 

Killing-series
Killing Jesus is het derde deel van de Killing-series. Eerder verschenen al Killing Lincoln en Killing Kennedy. Het verhaal gaat vooral over de moment voor de kruisiging van Jezus Christus. Net zoals in de vorige films zullen er stukken geacteerd zijn, maar er wordt ook gebruik gemaakt van historische inzichten. 

Wallen Green
Oud Law&Order-detective Wallen Green heeft de opdracht gekregen om het verhaal uit te schrijven en is daarnaast uitvoerend producent van de televisiefilm. Het team dat samenwerkte voor de vorige Killing-films, zullen ook bij de derde film aanwezig zijn om de film tot een succes te maken. 


Bron: Christian Post en Deadline 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom is God een zwarte vrouw in ‘De Uitnodiging’?

Waarom is God een zwarte vrouw in ‘De Uitnodiging’?

Bestseller ‘The Shack’ draait in Amerikaanse bioscopen

Eindelijk! Trailer van bestseller ‘De Uitnodiging’ is uit

Eindelijk! Trailer van bestseller ‘De Uitnodiging’ is uit

Film 'The Shack' voorjaar 2017 in bioscoop

Leven van Jezus verschijnt in virtual reality

Leven van Jezus verschijnt in virtual reality

Het leven van Jezus is deze winter in virtual reality (VR) te bekijken. Dat maakten de Amerikaanse filmbedrijven Autumn Productions en VRWerx woensdag...